Omgeving

Vier prachtige natuurgebieden

Hoeve Polsdonk ligt op een bijzondere locatie temidden van vier natuurgebieden: Landgoed de Baest, heidegebied de Kampina, natuurgebied de Mortelen en het Kempische landschap. De flora en fauna die u hier treft, is uitstekend per fiets of wandelend te ontdekken. De omgeving is zeer gevarieerd: van uitgestrekte landgoederen tot stille vennen, van dichtbegroeide bossen tot heidevelden en nog veel meer.

De traditionele boerderij is centraal gelegen in de driehoek Tilburg – Den Bosch – Eindhoven en is daardoor gemakkelijk te bereiken met de auto. Eindhoven Airport ligt bovendien op slechts 10 minuten reistijd (12 km).

Wandelen en fietsen

Vanaf Hoeve Polsdonk zijn diverse fietsroutes te volgen via fietsknooppunt routes. Daarnaast heeft de gemeente Oirschot een zeer uitgebreid wandelroutenetwerk ontwikkeld. Routepaaltjes verbinden maar liefst 180 km aan wandelpaden aan elkaar, waarmee u uw eigen wandeling uitzet.

Wanneer u geen eigen fietsen meeneemt, kunnen wij bemiddelen bij het huren van fietsen.

Oirschot: monument in het groen

Het centrum van Oirschot (op 3 km) wordt ook wel ‘monument in het groen’ genoemd. De ruim 300 monumentale gebouwen geven een geheel eigen sfeer aan dit typische Brabantse dorp. De prachtige historische dorpskern is meer dan 1200 jaar oud en biedt dus veel om te ontdekken. Zo staan er de vijf eeuwen oude Sint Petruskerk, een raadhuis uit 1513, een museumboerderij en vele andere prachtige panden. Op het sfeervolle historische marktplein geniet u bovendien van een heerlijk hapje en drankje bij één van de vele Bourgondische restaurants.

Ook de dorpen Spoordonk, Middelbeers, Oostelbeers en Westelbeers zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Betaalbaar en smaakvol eten

In de omgeving van Hoeve Polsdonk zijn allerlei gezellige en betaalbare eetgelegenheden voor een goede kop koffie met gebak of een lekkere maaltijd. Graag adviseren wij u hierin. Zo raden wij u een bezoekje aan één van de sfeervolle boerenrestaurants en boerencafés aan!